pod0044-give-it-mother-laundry-tag-1-560x366 waslabel foto.jpg

Was tips en voorschriften

Als je kleding bij Vivre La Vie koopt, kun je vertrouwen op een goede kwaliteit. Om de kleding langer mooi te houden hebben we enkele handige tips voor je. Allereerst is wassen in de machine een veilige methode en heeft onze voorkeur.
Verder adviseren we je:
Leeg de zakken!
Niet alleen jeans, maar ook andere kleding kan het best binnenstebuiten gewassen en gestreken worden. Hiermee voorkom je vale strepen.
Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel

Stel de wasmachine in op het geschikte programma en was op maximaal 40 graden

Het kan soms verleidelijk zijn om de wasmachine te overladen, maar dit leidt enkel tot problemen. De was kan namelijk niet naar behoren ronddraaien in de trommel en wordt daardoor minder goed schoon. Daarnaast kunnen de poeders niet naar behoren oplossen, waardoor er meer kans is op poederresidu, vlekken en verminderde was prestaties.

Zodra de was klaar is, kleding met twee kleuren zo snel mogelijk uit de wasmachine verwijderen. Dit voorkomt afgeven van de kleur.

Let er ook op, dat tijdens het drogen van de was in een droger de kleding goed kan ronddraaien. Overladen kan overmatig kreuken tot gevolg hebben. Als het ventilatie gat van de droger verstopt raakt, kan de kleding warmteschade oplopen.

Studs, kraaltjes en andere details

Wij hebben met regelmaat kleding met studs, kraaltjes en andere details. Voor al deze kleding geldt dat de kledingstukken met de hand gewassen moeten worden! Misschien niet handig, maar wel beter voor de kleding en behoud van deze leuke details.

Studs, kraaltjes etc. kunnen er natuurlijk ook met het dragen eraf vallen. Vaak zitten er wel wat extra bij, maar helaas kunnen wij geen garantie hierop geven.

wassymbolen.gif

 

Tips voor het verwijderen van vlekken

Bloedvlekken

De kleding even in melk met water leggen (half om half), daarna gewoon wassen in de machine

Roestvlekken

Rondom de drukknoopjes vormen zich wel eens roestvlekjes. Deze kun je verwijderen met roest verwijderaar, verkrijgbaar bij de drogist.

Kauwgom

Probeer de kauwgom te verharden door bevriezing. Leg daarom een zakje ijsklontjes op de vlek. Bij kauwgomvlekken op textiel kan je het stuk textiel een nacht in de vriezer leggen. Na verharding zoveel mogelijk afkrabben.

Rode wijn

De vlek zoveel mogelijk absorberen. Dan deppen met azijn.
Of anders, eerst de rode wijnvlek rijkelijk met zout bestrooien. Achteraf kan de vlek verder worden behandeld met azijn. De resten worden gebleekt met bleekmiddel.

Een snelle manier om, tijdens een avondje uit, de inwerking van rode wijnvlekken op een kledingstuk te neutraliseren, is deppen met witte wijn. Thuis gekomen kan de stof na behandeld worden door de vlek te bewerken met een bleekmiddel.

Viltstift

Een schone, witte doek met water bevochtigen en daarmee de vlek zoveel mogelijk deppen. Dan inwrijven met ossengal zeep en naspoelen. Eventuele resten behandelen met bleekmiddel.

Deodorant vlekken

Leg het kleding stuk 1 dag in lauw water met een vaat was tablet. De gele oksels worden weer stralend wit. Alleen toepassen op witte kledingstukken. 

© 2013 - 2024 Vivre La Vie | sitemap | rss